Narednih tjedana slijedi nam završnica škotskog Premiershipa, odnosno Celticova obrana naslova. Kelti ni ove sezone nisu imali pravoga konkurenta budući da Rangersi još nisu stigli do elitnog razreda škotskog nogometa.Regularni dio sezone škotskog Premiershipa okončan je trideset i trećim kolom, a nakon toga liga se podijelila na dva dijela; prvih šest klubova igraju pet međusobnih kola, jednako kao i šest slabije plasiranih klubova. 

Kakvog-takvog konkurenta Celtic je našao u Aberdeenu koji za Keltima trenutno zaostaje pet bodova, a odigrao je i utakmicu više. Relativna blizina Aberdeena natjerat će Celtic da ozbiljno odradi završnicu sezone, a prvi naredni protivnik Guidettiju i društvu je Dundee. Sam plasman među 'elitnih šest' više je nego dovoljan uspjeh za Dundee FC koji u završnih par kola može naći motiv u želji da pretekne gradskog rivala Dundee United koji mu trenutno bježi par bodova.

Od potvrde novog naslova Celtic je udaljen svega par pobjeda, a hoće li prvu uzeti ovoga petka, pogledajte na kanalu SportKlub 1.