Navigation Content

Dugi oproštaj

Dugi oproštaj

The Long Goodbye

Elliott Gould pokušava pomoći prijatelju optuženom za ubojstvo svoje žene

INFO

Redatelj Robert Altman

GlumciElliott Gould, Nina van Pallandt, Sterling Hayden, Mark Rydell, Henry Gibson, David Arkin

Sažetak

Philip Marlowe (Elliott Gould) privatni je detektiv i žestok momak koji dobiva novi zadatak.

Očaran je tajanstvenom ljepoticom Eileen Wade (Nina Van Pallandt), ali je u nemilosti njezina muža, pisca i alkolohičara Rogera (Sterling Hayden).

Tu su i neizostavni zli momci i židovski gangster, koje mora svladati kako bi riješio slučaj...

Redatelj Robert Altman prihvatio se ekranizacije romana 'The Long Goodbye', poznatog američkog pisca krimića Raymonda Chandlera, svjestan činjenice da je priču i zaplet poznatog pisca doista teško pretočiti u filmsku priču. Zato postavlja likove u različite situacije i sa svakim se posebno bavi, pa oni sami za sebe postaju priča.

Sam je Chandler tvrdio da zapleti njegovih krimića nisu toliko važni koliko atmosfera, opisi likova i situacija u kojima se likovi nalaze. Chandleru nije bilo osobito važno hoće li čitatelji razumjeti priču, a on je tako vjerno i na jedinstven način pričao da prave ljubitelje njegovih krimića to uopće nije smetalo. Štoviše, uz Dashiella Hammetta i Patriciju Highsmith, smatra se jednim od najboljih američkih pisaca krimića.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...