Osiječki prvoligaš u nedjelju igra svoju utakmicu sezone; u goste mu stiže Zadar, njegov ključni konkurent u borbi za ostanak u ligi, a svaki rezultat osim pobjede ostavlja Šuškovu momčad u vrlo delikatnoj poziciji.Osam kola prije kraja sezone Zadar ima tri boda više od posljednje plasiranog Osijeka, pa je 'matematika' važnosti ovog susreta jednostavna; pobijede li Zadrani, steći će vjerojatno nedostižnu prednost i gurnuti Osijek prema drugoj ligi. Nad glavama Osijekovih igrača visi imperativ pobjede, ponor relegacije sve je bliži, a crne slutnje njihovih navijača pojačale su se nakon ostavke predsjednika kluba Tolja. Dašak optimizma u Gradski vrt donio je bod izvojevan u sudaru s Lokomotivom prošlog vikenda. Taj meč Osječani su odigrali dosta angažirano, borbeno i s naglašenim ofenzivnim ambicijama, a takve ih očekujemo i ove nedjelje. 

Prema učinku u zadnjih šest kola proljetnog dijela sezone Zadar je drugoplasirana momčad Prve lige, a to dovoljno govori o razini mobilizacije Štimčeve momčadi. Zadrani su čvrsto odlučili ostati u ligi i unatoč crnim prognozama, već su obavili pola posla. Zadar igra dobar nogomet ovog proljeća, marljivo skuplja bodove, a ove nedjelje cilj mu je ostati neporažen u Gradskom vrtu. 

Borba na život i smrt Osijeka i Zadra na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/