Navigation Content

Morž - kljovaš dvotonaš

Morž - kljovaš dvotonaš

Walrus: Two Tonne Tusker

Znanstvenica Holley Muraco iz Kalifornije putuje na Aljasku kako bi istražila ključ uspješnog parenja morževa

INFO

Sažetak

Sivuqaq je veoma dojmljiv osamnaestogodišnji pacifički morž. Odrastao je u zatočeništvu. Holley Muraco znanstvenica je koja se upustila u najveći izazov karijere: pokušat će pomoći Sivuqaqu da postane otac.

Sivuqaq je imao samo mjesec dana kad su mu majku ubili lovci. Zajedno s dvije mlade ženke - Siku i Uquq - doveli su ga u Kaliforniju, gdje živi i danas.

Sada bi bilo vrijeme da Sivuqaq dobije potomstvo.

Holley već šest godina nastoji morževima pomoći u razmnožavanju, ali bez uspjeha. Morževska ljubav i dalje je misterij. Čak se i pande uspješnije pare u zatočeništvu od morževa. U ovom dokumentarcu vidjet ćemo kako Holley iz Kalifornije putuje na Aljasku da istraži krije li se ključ uspješnog parenja morževa u načinu života Sivuqaqovih divljih srodnika.

Morž je posve jedinstvena životinja, kako izgledom, tako i u navikama parenja. Mužjaci i ženke pola godine provode razdvojeni morskim prostranstvom. Kad se napokon susretnu, pare se u mrklom mraku polarne zime. Okupljaju se na južnim rubovima područja pokrivenog arktičkim ledenim santama, privučeni melankoličnom pjesmom mužjaka, za koju kažu da je čak kompliciranija od pjesme kitova.

Holley se nada da će, sazna li više o životu divljih morževa, pomoći Sivuqaqu, Siku i Uquq da ostvare nešto što se rijetko događa u zatočeništvu: da donesu na svijet mladunče morža.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...