Navigation Content
Kup

A Shot at Glory

Sportska drama s Robertom Duvallom u ulozi menadžera škotskog nogometnog drugoligaša

INFO

RedateljMichael Corrente

GlumciRobert Duvall, Michael Keaton, Bill Murdoch, Cole Hauser, Ally McCoist, Kirsty Mitchell, Morag Hood, Brian Cox

Sažetak

Ni u Škotskoj, kao ni u Irskoj, nogomet nije pitanje života i smrti - nego mnogo više od toga. Škotsku nogometnu groznicu uvijek podgrijava vječno rivalstvo dvaju najjačih timova, katoličkog Celtica i protestantskog Rangersa. Međutim, svaki, pa i najmanji klub ima svoje vatrene i uvijek odane navijače, pa tako i mali Kilnockie, koji desetljećima vodi iskusni Gordon McLeod (Robert Duvall).

Najveća zvijezda Kilnockieja je problematični Jackie McQuillan (Ally McCoist), odan piću i ženama, ali vrstan nogometaš. Jackie je oženjen Gordonovom kćeri Kathie (Kirsty Mitchell) i s njom ima sina. Kathie je zbog Jackieja prekinula raniju vezu i zaruke, a otac joj to nikada nije oprostio. On smatra da Jackie njegovoj kćeri i unuku upropaštava život i ne vjeruje, za razliku od Kathie, da će se popraviti.

Na važnoj utakmici kupa Jackie postigne dva zgoditka zaredom i osigura svom timu pobjedu, ali odmah zatim zaradi crveni karton, jer je šakom udario protivničkoga golmana. Kao i sve što Jackie učini, i to će se naći na naslovnicama. Opet će uz njega biti jedino Kathie.

Iz utakmice u utakmicu, Kilnockie će se sve više približavati finalu, a protivnik će im biti moćni Rangersi, koje vodi Martin Smith (Brian Cox), čovjek koji je nekada davno izdao Gordona. Vlasnik Kilnockieja, Cameron (Michael Keaton), prijeti da će igrače prodati u Irsku ako izgube utakmicu.

Robert Duvall, koji je jedan od producenata, izvrstan je u ulozi Gordona McLeoda, a njegov škotski govor zvuči tako autentično kao da je rođeni Škot. Treba istaknuti i Allyja McCosta kojemu je uloga Jackieja prva filmska uloga, kao i Colea Hausera u ulozi mladog američkog golmana u škotskom timu.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...