U 30. kolu španjolske nogometne lige na San Mames stiže Valencija. Domaći Athletic Bilbao uživa u proljetnom dijelu sezone igrajući utakmice bez ikakvog pritiska; Baski čekaju kraj svibnja i veliki sudar s Barcelonom u finalu kupa.Ulaskom u finale Copa del Rey Athletic je ispunio ovosezonske ambicije; osigurao je mjesto u 'Europi' i naredne sezone te se doveo u situaciju da mu je vrijedan trofej udaljen za jednu jedinu utakmicu. Uz to, Athletic je ovoga proljeća uspio pobijediti madridski Real čime je razveselio dva milijuna Baska, a sigurno i koji milijun Katalonaca... Sasvim solidna sezona za Athletic.  

I Valencija je u prilici učiniti ovu sezonu vrlo uspješnom, a jedino što treba napraviti jest zadržati četvrtu poziciju La Lige ili, ako se ukaže prilika, 'ukrasti' treće mjesto koje drže Simeoneovi Atletičari. Jedina prava konkurencija Valenciji je Sevilla koja ju prati s malim bodovnim razmakom i zbog koje Šišmiši i na San Mamesu moraju ići na pobjedu. 

Athletic u ovom susretu nema nikakav imperativ, osim ne osramotiti se pred svojim navijačima, a Valenciji trebaju bodovi. Kako će proći okršaj u Bilbau, pogledajte na kanalu SportKlub 3.