31. kolo francuske nogometne lige donosi nam veliki derbi Le Championnata, na Velodromu igraju Olympique Marseille i PSG. Dva najveća francuska kluba sudarit će se u drugom ovosezonskom Le Classiqueu čiji će ishod imati snažan, možda i presudan utjecaj na borbu za prvaka Ligue 1.Pariški je sastav pobjedom u prošlom kolu protiv Lorienta po prvi put ove sezone zasjeo na vodeću poziciju Ligue 1, a tamo misli i ostati do konca sezone. Pobijede li Blancovi Parižani Olimpijce ove nedjelje, takav scenarij je prilično izvjestan jer bi u tom slučaju PSG generirao pet bodova prednosti u odnosu na Olympique, i to sedam kola prije kraja prvenstva. Naravno, planove Parižana mogao bi pomutiti i Lyon koji je još uvijek u igri za naslov, no Lavovi su dolaskom proljeća ipak popustili u formi i nisu više u prvom planu.

Bielsinim Olimpijcima ovaj meč puno znači. Ogromno rivalstvo Olympiquea i PSG-a zadnjih je godina, dolaskom petrodolara na Park Prinčeva, još više naraslo. Sudar bogatog Pariza i bitno siromašnijeg Marseilla pravilno reflektira stanje u francuskom društvu; za klub iz Marseilla navija radnička klasa iz svih dijelova Francuske. No koliko god petrodolari činili PSG moćnijim, u ovom trenutku situacija na tablici Ligue 1 pokazuje da ipak nije sve u novcu; argentinski majstor za kormilom Olympiquea, Bielsa, uspio je Gignaca i društvo pretvoriti u pretendente za naslov što je već samo po sebi veliki uspjeh.

U prvom ovosezonskom Le Classiqueu PSG je dobio Olympique u jednoj ratničkoj utakmici bez puno šansi. Mogu li se Bielsini igrači revanširati na Velodromeu i možda čak ponovo zasjasti na vrhu Ligue 1, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV usluge.