U subotu predvečer hrvatska nogometna reprezentacija igra važan kvalifikacijski susret protiv Norveške. Kovačevi Vatreni spremaju se uzeti nova tri boda koja bi našu vrstu dovela pred vrata plasmana na francuski Euro 2016.Proteklog tjedna Vatreni su se marljivo pripremali za susret sa Skandinavcima, no izbornik Kovač nije bez problema. Poveća skupina naših reprezentativaca na okupljanje je stigla u 'izraubanom' stanju pa je najzaposleniji čovjek u našem kampu bio doktor Bahtijarević s pomoćnicima. Valjalo je srediti Mandžukićev zglob, Modrića izliječiti od viroze, dovesti u red nedovoljno spremne Vidu i Perišića, sanirati Kovačićeve probleme s koljenom i Subašićeve s kukom... Prema zadnjim informacijama manje-više svi bi reprezentativci trebali biti spremni, a jedini upitnik je onaj iznad glave našeg najvažnijeg igrača, Luke Modrića. Maestro je u Zagreb stigao iscrpljen i virozan i kroz tjedan je radio individualno propustivši gotovo sve ekipne treninge. Nadajmo se da će plavokosi čarobnjak biti spreman za Norvežane jer Vatreni su bez njega bitno slabija momčad.

No ipak, i bez Modrića ne bismo smjeli imati problema s Norvežanima koji su samo solidna reprezentacija i kvalitetom su daleko od Vatrenih. Skandinavci su se u uvodnim susretima naše skupine predstavili kao vrlo dobra momčad koja bi na koncu mogla uzeti treću poziciju skupine, što je njihov realni maksimum. Norveška je vrsta bez velikih zvijezda, a diči se pokretljivošću, brzinom i, navodno, tehničkom potkovanšću. Norveški izbornik Hogmo najavio je da će pokušati Vatrenima oduzeti, odnosno, preuzeti njihovo najjače oružje – posjed lopte; ideja zvuči nevjerojatno, no živi bili pa vidjeli...

Po svoj prilici Vatreni će se i ovoga puta susresti s defenzivno orijentiranim protivnikom koji razmišlja isključivo o obrani vlastitoga gola i nada se prilikama za kontranapade. Protiv 'bunkera' smo često znali imati problema, a hoće li to i ovoga puta biti slučaj, pogledajte na kanalu HRT 2.