Navigation Content

Prijevremeni izbori

Prijevremeni izbori

The Casual Vacancy

Dramska mini-serija temeljena na popularnom istoimenom romanu J. K. Rowling

INFO

GlumciRory Kinnear, Michael Gambon, Julia McKenzie, Monica Dolan, Abigail Lawrie, Rufus Jones, Simon McBurney

Sažetak

Radnja serije usredotočena je na Pagford, naizgled idilično englesko seoce s trgom popločanim kaldrmom i prastarom opatijom. Iza lijepe fasade međutim krije se gradić u ratu: bogati protiv siromašnih, tinejdžeri protiv roditelja, žene protiv muževa, učitelji protiv đaka. Pagford nije ono što se isprva čini...

Kada Barry Fairbrother neočekivano umre u ranim četrdesetima, gradić Pagford ostaje u šoku. Fairbrotherova smrt izazove krizu u gradskome vijeću i privatnim životima mnogih, uključujući tinejdžericu kojoj je pomagao.

Prazno mjesto koje je Barry ostavio u vijeću ubrzo postaje katalizator najvećega rata koji je gradić ikad vidio. Tko će pobijediti na izborima ispunjenima strašću, dvoličnošću i neočekivanim otkrićima?

Epizoda 1:
Dok se općinsko vijeće Pagforda priprema glasati o sudbini Kuće Sweetlove – gradske institucije i društvenoga centra za siromašnije građane – predsjedavajući Howard Mollison i njegova žena Shirley, koji je namjeravaju pretvoriti u turističku destinaciju i toplice, žele neutralizirati prijetnju čovjeka iz naroda, vijećnika Barryja, odvjetnika i branitelja trenutačne misije Kuće Sweetlove. Kada Barryjeva iznenadna smrt uprazni mjesto u vijeću, utrka da se ono popuni i odluči sudbina Kuće Sweetlove potakne dramu među stanovnicima. Dok Howard i Shirley guraju svoga krotkog sina Milesa da se kandidira na izborima, Barryjeva prijateljica i liječnica Parminder pridobiva na svoju stranu nevoljkog ravnatelja škole Colina, dok se Barryjev nasilni brat Simon pokušava okoristiti obiteljskom tragedijom. Barryjeva bivša susjeda i siromašna ovisnica o metamfetaminu Terri sve se teže odupire uzimanju droge dok njezina nesretna kći Krystal poduzima drastične mjere da joj u tome pomogne. Poslije, Simonov sin tinejdžer Andrew, zvan Arf, pokušava raskrinkati licemjerje u Pagfordu tako što vraća strica Barryja iz mrtvih.

Epizoda 2:
Dok gradić Pagford tuguje na dan Barryjeva pogreba, kandidati za njegovo mjesto u vijeću šokiraju se kad saznaju da je netko njihove najmračnije tajne objavio na internetu. Usred svađe s majkom Krystal se prisjeća dragih uspomena na Barryja, dok se za nju zanima buntovni razredni kolega Stuart, zvan Fats. Nova učenica Gaia zanima se za Andrewa koji se suočava s posljedicama razotkrivanja očeve mračne strane na internetu. U međuvremenu, Barryjeva udovica Mary upada nepozvana na večeru kako bi raspravila o Kući Sweetlove, Milesa zabrinjava ponašanje njegove žene, a Parminder se sukobljava s Howardom kojeg poslije muče vizije vlastite smrtnosti.

Epizoda 3:
Dok se izbori za vijeće bliže, Mary pokušava odgovoriti Colina od kandidature, dok njegova žena Tess s puno žara vodi kampanju. Andrew se kloni svoje kuće i hrabro se suprotstavlja Fatsu, čije zanimanje za Gaiju smeta Krystal. Nakon nevjerojatno tijesnog rezultata izbora pitanje Kuće Sweetlove brzo se rješava, a Milesa kod kuće čeka šok. Za vrijeme Howardove rođendanske zabave Samantha i Shirley sukobljavaju se oko svoje obitelji, a Arf ulovi dva para u kompromitirajućim položajima. Naposljetku, nakon što Terri poklekne pred iskušenjem, očajna Krystal traži utočište te pospješuje još jednu tragediju koja će uzdrmati gradić.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...