Nakon desetak dana pauze ovoga ćemo vikenda ponovo gledati utakmice Premier League; protekli dani na Otoku bili su rezervirani za kup susrete. U 26. kolu engleske nogometne lige nema velikih derbija, no jedan će susret privući dosta pažnje; riječ je o dvoboju Southamptona i Liverpoola.Suprotno svim očekivanjima Koemanovi Sveci ne popuštaju i premda je prošlo već dvije trećine sezone, i dalje drže četvrtu poziciju na tablici engleske nogometne lige. Upravo na tu poziciju 'pikira' Liverpool, a osim njega, i Arsenal te Tottenham. Borba za mjesta koja iz Premier League vode u LP naredne sezone, ovoga će proljeća biti iznimno zanimljiva, a dvoboj Southamptona i Liverpoola u tom je smislu vrlo važan. 

Redsi će na St. Mary's istrčati dosta potrošeni budući da su prošlog četvrtka odigrali tešku, baš ratničku utakmicu u Europskoj ligi protiv Bešiktaša. Koeman zna koliko je ovaj susret važan za njegovu momčad, a s obzirom da mu i Arsenal puše za vratom, neće se zadovoljiti samo podjelom bodova; bit će to susret u kojem će obje momčadi težiti pobjedi!

U fokusu ovog meča bit će trojac Liverpoola ovoga ljeta pristigao iz Southamptona; Lovren, Lallana i Lambert svojim su trasferima zaradili 55 milijuna funti Southamptonu, a netko bi dodao da  bi im bolje bilo da nisu ni odlazili – za Lovrena to svakako vrijedi...

Southampton protiv Liverpoola na kanalu SportKlub 1.