Naoko najmanje atraktivan par osmine finala Lige prvaka čine Basel i Porto, dva prilično redovna sudionika završnica elitnoga kontinentalnog klupskog natjecanja. U skupnoj fazi natjecanja ždrijeb je smjestio Porto u društvo Shakhtara, Athletic Bilbaa i Bate Borisova. Nije to bio velik izazov za portugalski sastav koji je skupinu odradio bez poraza potvrdivši još jednom da spada među klubove visoke europske klase. Basel je do osmine finala stigao na račun Liverpoola. U ključnoj utakmici, u zadnjem kolu na Anfiledu, švicarski sastav nije smio izgubiti i nakon velike borbe uspio se othrvati pritisku Redsa. Basel je tako još jednom pokazao karakter i sjajnu sposobnost 'igranja na rezultat'. 

Porto se već neko vrijeme priprema za ovaj susret, a njegove namjere daju se iščitati iz prezentacija portugalskog sastava zadnjih tjedana. Porto je zadnja tri susreta u portugalskom prvenstvu riješio u svoju korist bez primljenog pogotka, pri tom igrajući opreznije nego inače. Porto stiže na St. Jakobs s namjerom da ne primi gol i prolazak riješi pred svojom publikom!

Basel protiv Porta na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/