Ovoga vikenda na Otoku se ne igra prvenstveno kolo; prednost imaju utakmice 5. kola, odnosno osmine finala FA Cupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. U 1/8 finala FA Cupa probilo se i nekoliko niželigaških momčadi, a protiv jedne od njih, Prestona, igra Manchester United.Crveni vragovi ove sezone planiraju osvojiti FA Cup i tako ovu, za njih prijelaznu sezonu, okititi trofejom. S obzirom da su Man City i Chelsea već ispali iz natjecanja, Unitedu se otvorila lijepa prilika da uzme vrijedan trofej kojeg, usput budi rečeno, nije osvojio već jedanaest godina. Van Gaalu je jasno da navijači Uniteda 'žive' od osvajanja trofeja jednako kao i od dobre igre svojih ljubimaca, pa kako United već u ovoj drugoj kategoriji ne briljira, mora se iskupiti barem finalom na Wembleyju. 

Preston, jak trećeligaš koji namjerava naredne sezone igrati u Championshipu, sprema se za ovaj meč kao da je već riječ o finalu. Za Preston je gostovanje Uniteda na Deepdaleu utakmica sezone i želja im je predstaviti se na pravi način i, ako je ikako moguće, obraniti se i tako zaraditi uzvratni susret na Old Traffordu. 

FA Cup nam je i ove sezone iznjedrio nekoliko velikih iznenađenja, a hoće li se dogoditi još jedno, pogledajte na kanalu SportKlub 2.