Navigation Content

Nacističke megagrađevine

Nacističke megagrađevine
PON u 08:50NatGeo

Nazi Megastructures

Upoznajemo goleme pothvate i ljude koji su sudjelovali u stvaranju nacističkih megagrađevina

INFO

Sažetak

U nastojanjima da postignu svjetsku dominaciju, nacisti su konstruirali najveću i najsmrtonosniju vojnu opremu te najštetniju tehnologiju ikad osmišljenu. Stvorili su goleme strojeve za zastrašivanje, superoružje visoke tehnologije i neka od prvih oružja za masovno uništenje kojima su htjeli kontrolirati narod, osvojiti kontinent i pobijediti u ratu.

U šest nezaboravnih epizoda razotkrit ćemo skrivene ostatke Hitlerovih najambicioznijih megagrađevina, ispričati priče o genijalnim inženjerima koji su ih sagradili i otkriti kako su te građevine započele tehnološku revoluciju koja je zauvijek promijenila način ratovanja.

U drugoj sezoni pripremite se za priču o jednom od najvećih sustava utvrda u povijesti ratovanja. Hitlerova smrtonosna Siegfriedova linija, ratni brodovi Bismarck i Tirpitz rekordnih proporcija i tajne spilje, bunkeri obrasli biljem te skrivene tvornice u kojima se krije ključ jednog od najstrašnijih oružja iz Drugog svjetskog rata – japanskih bombaša samoubojica, kamikaza.

U ovoj sezoni upoznat ćete se i s nacističkom aparaturom užasa koja će promijeniti tijek vojne povijesti: prvom svjetskom krstarećom raketom V1; s golemim tajnim stožerom od betona i čelika i ključem nacističke urote – Vučjom jazbinom, kao i s najmračnijom ikad osmišljenom silom za porobljavanje carstva kojim upravlja država.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...