Navigation Content
Hawking

Hawking

Drama koja dokumentira život i djelo teoretskog fizičara profesora Stephena Hawkinga

INFO

RedateljPhilip Martin

GlumciBenedict Cumberbatch, Michael Brandon, Tom Hodgkins

Sažetak

U siječnju 1963. tada 21-godišnji Stephen Hawking (autor svjetskog bestselera 'Kratka povijest vremena') stajao je u bolničkoj ordinaciji na trećem katu londonske bolnice St. Bartholomew's.

U tišini je pozorno slušao riječi koje je izgovarao šef Odjela za neurologiju. Liječnik je polako razložio da će za dvije godine Stephen umrijeti.

Dijagnosticiran mu je ALS, amiotropska lateralna skleroza, bolest motoričkih neurona.

Film 'Hawking' dramatizacija je tih dviju nevjerojatnih godina. U stilu Prekrasnog uma, film Hawking ljubavna je i povijesna priča koja kulminira jednim od najvećih znanstvenih otkrića svih vremena, definitivnim dokazom Einsteinove teorije velikoga praska.

Usprkos svih nedaća i uz pomoć ljubavi svoje djevojke Jane, Stephen je preživio svoju tešku bolest i došao je do svoga velikog otkrića za koje je 1978. primio Nobelovu nagradu i zbog kojega je i danas iznimno cijenjen.

Na TV festivalu u Monte Carlu Benedict Cumberbatch za ovu je ulogu nagrađen Zlatnom nimfom, a serija i Cumberbatch bili su nominirani i za nagradu BAFTA.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...