Prošle subote krenuo je Afrički kup nacija, odnosno nogometno prvenstvo afričkog kontinenta. Turnir se održava u Ekvatorijalnoj Gvineji koja je uskočila nakon što je Maroko odustao zbog straha od ebole. Na prvenstvu se natječe 16 momčadi podijeljenih u četiri skupine, a po dvije najbolje momčadi iz svake skupine ostvaruju plasman u četvrtfinale.


U ponedjeljak su na rasporedu mečevi u skupini C u kojoj se nalaze Gana, Senegal, Alžir i Južnoafrička Republika. Već na prvi pogled jasno je da je riječ o najkvalitetnijoj skupini Afričkog kupa nacija, što bi morao potvrditi uvodni susret Gane i Senegala. 

Ganske internacionalce vodi Avram Grant, nekadašnji menadžer Chelseaja, koji je Crne zvijezde preuzeo prije manje od dva mjeseca, a kapetan momčadi je i dalje Asamoah Gyan koji se rano ostavio ozbiljnog nogometa, pa sada igra za petrodolare u Emiratima. Na zadnja dva Afrička kupa nacija Gana je zaustavljena u polufinalu, a i ovoga puta joj je to realni domet. Senegalce vodi Alain Giresse, legendarni francuski veznjak koji već godinama radi u frankofonim afričkim zemljama i čini se da je ispekao zanat. Senegalska vrsta u svom sastavu ima nekoliko vrlo dobrih igrača, a jači dio momčadi im je napad u kojem ordiniraju Papis Cisse, Moussa Sow i Mane iz Southamptona.

Senegal se čini kvalitetniji i bolje vođen, a hoće li uspjeti slaviti u uvodnom susretu skupine, pogledajte na kanalu Eurosport.