Posljednji susret 18. kola engleske nogometne lige igra se na Emiratesu - Arsenal dočekuje QPR i nada se lakoj pobjedi. Wengerovi su Topnici u prošlom kolu remizirali na Anfieldu, i to prilično nesretno, pa u ovome kolu imaju imperativ pobjede.



Iako još nije prošlo ni pola sezone, Arsenal i Wenger već su redefinirali ovosezonske ciljeve. Kako od borbe za naslov ni ove sezone nema ništa, nova ambicija Topnika je dohvatiti mjesto koje vodi u LP naredne sezone. Za sada na tom četvrtom mjestu sjedi West Ham s četiri boda više od Topnika, koji su pak trenutno tek šesti - ispred njih je i Southampton. Kako u ovome kolu Hamersi gostuju na Stamford Bridgeu (gdje vjerojatno neće dobro proći), Arsenal vidi šansu za smanjenje zaostatka i dodatno približavanje četvrtoj poziciji.

Pobjedom protiv West Bromwicha prošlog vikenda, Rendžeri Kraljičinog parka pobjegli su iz zone ispadanja i tako darovali barem malo zadovoljstva svojim navijačima. Zapravo, poklonici QPR-a koji pohode samo utakmice na Loftus Roadu vidjeli su samo dva poraza svoje momčadi ove sezone. Kada bi se gledao samo domaći učinak, Redknappova bi momčad bila u gornjoj trećini Premier League. No, nasuprot vrlo dobrom učinku na Loftusu, QPR na strani igra katastrofalno: izgubili su sve dosad odigrane gostujuće prvenstvene susrete, njih čak osam! Iz takve statistike bilo bi logično zaključiti da na Emiratesu QPR nema nikakve šanse, no na Boxing Day uvijek se dogodi poneko iznenađenje!

Arsenal protiv QPR-a na kanalu SportKlub 1.