Prvi susret 14. kola regionalne košarkaške lige i prvi hrvatsko-slovenski dvoboj u ovome kolu igraju Cedevita i Krka. Cedevita u ovaj susret ulazi s treće pozicije na tablici, a Krka je šesta i u dosadašnjem je dijelu sezone sakupila tri pobjede manje od Repešinog sastava.Cedevita je u zadnjih desetak dana odigrala tri teška susreta i sva tri je okončala pobjedonosno. Prvo su Bilan i društvo sredili vrlo neugodnu Budućnost u gostima, par dana poslije stigla je također gostujuća pobjeda protiv Albe u zadnjem kolu Eurolige, a dva dana nakon toga sad već umorna Cedevita dobila je Szolnoki. Ukić i njegovi suigrači zaista su zaslužili koji dan odmora nakon ove sjajne miniserije, no raspored je neumoljiv - već u utorak Cedevita igra novi susret ABA lige, a protivnik joj je Krka.

Slovenci su u prošlom kolu visoko pobijedili Olimpiju u slovenskom derbiju regionalne lige i pokazali da imaju ambicije probiti se u gornju trećinu tablice, pa čak i uključiti se u borbu za doigravanje. Krka je u dobrom trenutku i protivnik je koji zaslužuje respekt, no i ovako umorna Cedevita mora preuzeti ulogu favorita. 

U prvom ovosezonskom kolu Krka je na svom parketu dobila Cedevitu s osam poena razlike. Hoće li joj Cedevita uzvratiti, pogledajte na kanalu SportKlub 3.