Navigation Content

Dijamanti su vječni

Dijamanti su vječni

Diamonds Are Forever

Istraga o ukradenim dijamantima odvest će Jamesa Bonda u Las Vegas, gdje će naići na svojeg smrtnog neprijatelja!

INFO

RedateljGuy Hamilton

Glumci Sean Connery, Jill St. John, Charles Gray, Bernard Lee, Lana Wood

Sažetak

Nakon mnogo traženja britanski tajni agent James Bond (Sean Connery) pronađe Ernsta Stavroa Blofelda (C. Gray), vođu međunarodne zločinačke organizacije SPECTRE, i ubije ga. Bila je to sasvim osobna osveta jer je Blofeld u jednoj prijašnjoj Bondovoj pustolovini ubio ženu s kojom je Bond - prvi i posljednji put - bio oženjen.

'M' (B. Lee) ga nakon toga šalje na novi zadatak. U južnoafričkim rudnicima vadi se 80% svjetskih dijamanata, no golem dio tih dijamanata već neko vrijeme ne stiže na svoja uobičajena odredišta. Netko ih krade. Kradljivci možda žele utjecati na cijenu dijamanata na svjetskom tržištu, a možda imaju i neke druge namjere. Britanska tajna služba otme jednog kurira koji ukradene dijamante prenosi iz Amsterdama u Ameriku.

Njegovo ime i 'ulogu' preuzme Bond. Osoba od koje će dobiti dijamante je lijepa Tiffany Case (J. St. John). Ali, čovjek čiji je identitet Bond preuzeo, pobjegne Britancima i napadne Bonda u Amsterdamu. Pred stanom Tiffany Case Bond ga u samoobrani ubije.

Leš tog čovjeka, kojeg će predstaviti kao svog brata, Bond će zajedno s Tiffany otpratiti na kremiranje u Las Vegas. Na lešu, u lijesu, bit će skriveni dijamanti. Kad stigne u Las Vegas, Bond će ubrzo otkriti šokantnu novost - ne samo da Blofeld nije mrtav nego on stoji iza krađe dijamanata. Njegov je cilj zagospodariti svijetom.

Bond će se tako naći u jednoj od svojih najnapetijih i najdinamičnijih pustolovina koja će imati spektakularni finale.

Nakon što je Bonda glumio u 'Samo dvaput se živi' (1967.), Sean Connery četiri se godine odmarao od te uloge i nastupao u drugim, umjetnički ambicioznijim filmovima. Kad je napokon pristao ponovno glumiti Bonda, publika je bila oduševljena.

'Dijamante' je režirao Guy Hamilton (r. 1922.), redatelj i jednog prijašnjeg nezaboravnog Bonda - 'Goldfingera'.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...