Portorikanska obitelj Rodriguez koja živi u Chicagu pred Božić se okuplja u punom sastavu: u roditeljsku kuću stiže sin Jesse (F. Rodriguez) koji je bio u ratu u Iraku, drugi sin Mauricio (J. Leguziamo) koji dovodi svoju zaručnicu Amerikanku Sarah (D. Messing), zatim najmlađe dijete, kći Roxanna (V. Ferlito) koja u Hollywoodu pokušava postati glumica.

Tu su i Johnny (L. Guzman) i Ozzy (J. Hernandez), koji su kao braća djeci Rodriguezovih, te Marissa (M. Diaz), bivša Jessejeva djevojka, sada majka trogodišnjeg sina.

Praznična radost zbog ponovnog susreta prikriva mnoge osobne drame: Mauricio je nesretan jer Sarah zbog karijere još nije spremna imati dijete, a to čini nesretnom i njegovu majku Annu (Elizabeth Peña). Anna je nesretna i zato što misli da je muž vara, Jesse je dočekan kao ratni heroj, a on sam smatra se krivim za pogibiju prijatelja i suborca.

Nesretan je i zato što otkriva da još uvijek voli Marissu, iako ju je prije odlaska u rat bez objašnjenja napustio. Roxanna ima potrebu priznati da nije postigla nikakvu karijeru i da od glumačke zarade jedva može plaćati stanarinu.

I otac Edy (Alfred Molina) ima svoju tajnu dramu, a povremene napade oštre boli skriva od cijele obitelji - samo zato da blagdani prođu u veselju...