U nedjelju navečer na rasporedu je baskijski derbi, Real Sociedad na Anoeti dočekuje svog najvećeg rivala, Athletic Bilbao. Ni jedni ni drugi nisu zadovoljni tijekom recentne sezone, pa bi im pobjeda u velikom lokalnom derbiju donijela mir u svlačionici i koliko-toliko mirne blagdane.Momčad iz San Sebastiana igra jednu prilično slabu sezonu i nakon gotovo polovine prvenstva puno je bliže zoni ispadanja nego pozicijama koje donose plasman u 'Europu', što je proklamirani cilj Sociedada. Odlazak Griezmanna, Claudia Brava i Seferovića snažno je uzdrmao Sociedad, a spasitelja su vidjeli u liku Davida Moyesa, nekadašnjeg trenera Evertona poznatog i po neuspjeloj kampanji u Teatru snova. Otkad je Škot preuzeo Sociedad, upisao je pobjedu, poraz i dva remija ili, drugim riječima, momčad iz San Sebastiana nastavila je s prosječnim partijama. 

Athletic Bilbao je također imao uspavan start sezone, a čini se da ih je i plasman u skupinu Lige prvaka dosta poremetio. Ipak Valverdeovi Baski su se sredinom jeseni pribrali i ušli u formu - u La Ligi su nanizali nekoliko dobrih rezultata i popeli se u gornji dio tablice, a LP su okončali s dvije vezane pobjede. U prošlom kolu Athletic je neplanirano izgubio od Cordobe, a te već unaprijed upisane bodove Muniain i društvo planiraju nadoknaditi na Anoeti. 

Već dvije sezone zaredom Athletic nije uspio pobijediti Sociedad, a hoće li uspjeti ove nedjelje, pogledajte na kanalu SportKlub 2 ili putem PPV usluge.