Navigation Content

Zapadna obala Amerike

Zapadna obala Amerike

Amerikas Westküste

Njemačka dokumentarna serija u pet epizoda donosi nam nepoznate priče o fascinantnim ljudima i predivnoj prirodi zapadne obale Amerike

INFO

Sažetak

Stoljećima putnici i doseljenici čeznu za zapadnom obalom Amerike. Odredište je to koje se poistovjećuje s fascinantnom prirodom, ljudskom kreativnošću, tehnološkim inovacijama i slobodarskim idejama.

Tražimo koji je ključ tog uspjeha i očaranosti zapadnom obalom. Zašto je ondje takva gustoća ljudske kreativnosti, slobodarskih ideja i tehnološkog napretka? Je li ljepota te čarobne prirode ključan sastojak za nadahnuće i optimizam ljudi koji ovdje žive i rade?

Njemačka dokumentarna serija u pet epizoda nudi gledatelju uvid u legendarno mjesto na kojem je ili već bio ili onamo oduvijek želi otići. Početna ideja serije temelji se na popularnom mitu o zapadnoj obali i njezinim znamenitostima, ali to je tek odskočna daska za nepoznate priče o fascinantnim ljudima i predivnoj prirodi.


1. epizoda:

Prvi dio serije o američkoj zapadnoj obali zaranja u nepoznati svijet države Washington. Autor Jörg Daniel Hissen nailazi na ljude koji su simbolični za životni duh pacifičkog sjeverozapada. Film prati istraživača kitova Kena Balcomba na njegovim obilascima hidroavionom i čamcem do kitova ubojica u Pacifiku. U Seattleu gledatelj saznaje sve o uspješnom lancu kafića Starbucks. S rendžerom Jonom Prestonom odlazimo u jedan od najljepših nacionalnih parkova SAD-a Olympic.

Filmska ekipa prati profesionalnog ribiča Jacka Glassa na rijeku Columbia i leti s geologom Jonom Majorom u krater vulkana Mount St. Helens. Gledatelj će doživjeti fascinantno istraživačko putovanje od kanadske granice kroz državu Washington. Brojne spektakularne snimke iz zraka otvaraju nove vidike na pacifički sjeverozapad Amerike.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...