Navigation Content

Goldfinger

Goldfinger

Goldfinger

Britanski bogataš Goldfinger želi se domoći svjetskih zaliha zlata i tako srušiti financijsku stabilnost najmoćnije zemlje na svijetu - Amerike

INFO

RedateljGuy Hamilton

Glumci Sean Connery, Honor Blackman, Gert Froebe, Shirley Eaton

Sažetak

Dok se britanski tajni agent James Bond (S. Connery) nalazio u otmjenom hotelu u Miami Beachu, javljeno mu je da prati aktivnosti britanskog bogataša Aurica Goldfingera (G. Froebe). Primijetio je da Goldfinger uz bazen karta s nekim hotelskim gostom i stalno pobjeđuje.

Ubrzo otkrije da iz Goldfingerove sobe karte Goldfingerovog suigrača kroz dalekozor promatra lijepa Jill Masterson (S. Eaton). Ona radiovezom dojavljuje Goldfingeru ono što vidi. Bond prekine radiovezu i ode s ljepoticom u krevet. Nešto ga udari po glavi, a kad dođe k sebi primijeti da je ljepotičino tijelo premazano nepropusnom zlatnom bojom.

Kako koža nije mogla disati, djevojka je umrla. U Londonu Bonda ispraši njegov šef "M" (B. Lee), jer se umiješao u Goldfingerove poslove. "M" mu objasni da Goldfinger krijumčari goleme količine zlata iz Engleske što može ugroziti financijsku stabilnost zemlje. Kad Bond upozna okrutnog i pohlepnog Goldfingera i njegovog nijemog tjelohranitelja Oddjoba (H. Sakata), koji ubija doslovce na Goldfingerov mig, nasluti da je u tijeku golema zločinačka operacija.

Goldfinger se želi domoći cjelokupnog svjetskog zlata i srušiti financijsku stabilnost čak i najmoćnije zemlje na svijetu, Sjedinjenih Država. Njegov su cilj zlatne pričuve u američkom središnjem državnom trezoru Fort Knoxu. Presudnu ulogu u toj pustolovini imat će Goldfingerov osobni pilot, prekrasna Pussy Galore (H. Blackman) koja neće biti ravnodušna prema Bondu.

U ovom trećem filmu iz serijala o Jamesu Bondu pojavljuje se jedan od najfascinantnijih zločinaca koje je izmislio pisac Ian Fleming. Goldfgingera glumi veliki njemački glumac Gert Froebe.

U "Goldfingeru" je i stil serijala o Jamesu Bondu u potpunosti određen: ima više humora, više ljepotica koje ne odolijevaju neuništivom tajnom agentu, a i razni domišljati tehnički izumi koji pomažu Bondu u borbi s kriminalcima imaju važnu ulogu u događajima.

I špica filma, a i naslovna skladba koju pjeva Shirley Bassey nezaboravne su. "Goldfingera" je režirao britanski redatelj Guy Hamilton (r. 1922.) koji će kasnije režirati još nekoliko filmova.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...