U srijedu navečer nogometna reprezentacija Hrvatske odigrat će prijateljski susret s moćnom Argentinom. Susret se igra u Londonu, a Messiju, Agueru, Tevezu i ostalim Gauchima suprotstavit će se rezervna selekcija Vatrenih sastavljena mahom od igrača koji nastupaju u MAXtv Prvoj ligi uz nekolicinu redovnih reprezentativaca.Razlog zbog kojega Vatreni neće u najjačem sastavu igrati protiv Argentine jest činjenica da četiri dana nakon londonskog susreta Hrvatska igra važan kvalifikacijski susret protiv Italije na Meazzi. Kovač je procijenio da našim profesionalcima četiri dana nisu dovoljna za rekuperaciju pa će Modrić, Rakitić, Mandžukić i ostali ključni Vatreni ostati u Zagrebu i pripremati se za susret s Italijom. Pomalo je čudna Kovačeva logika budući da većina naših reprezentativaca i inače igra ritmom srijeda-nedjelja, odnosno paralelno nastupa u prvenstvima i Ligi prvaka; i to vrlo dobro ili odlično. Poslati rezervni sastav u susret protiv najjače Argentine zaista je ludo hrabro jer nam prijeti težak poraz pa čak i moguće sramoćenje na velikoj sceni, što se sigurno ne bi dobro odrazilo na imidž Hrvatske kao jake europske selekcije. 

Kovač se nada da će Lešković, Tomečak, Antolić, Jajalo, Čop i druge zvijezde Prve lige biti inspirirane i da će utakmicu protiv Argentine odigrati s puno motiva jer su svjesni da će spomenuti susret pratiti brojni skauti te da im je nastup u ovom susret pravi 'izlog' i poticaj za daljnji razvoj karijere. Nadajmo se da će se naši rezervni reprezentativci pokazati u pravom svjetlu ove srijede te da će im vrijednost nakon sudara s Messijem i društvom dodatno porasti!

Koliko kvalitetno Hrvatska B može parirati Messiju, Agueru, nabrijanom Tevezu, Mascheranu, Di Mariji i ostalima, pogledajte na kanalu HTV 2.