Navigation Content
Tiranin
PET u 02:55FOX

Tyrant

Adam Rayner u priči o skromnoj američkoj obitelji uvučenoj u unutarnje funkcioniranje turbulentne nacije Srednjeg istoka

INFO

GlumciAdam Rayner, Jennifer Finnigan, Ashraf Barhom, Fares Fares

Sažetak

Bassam Barry Al-Fayeed (Adam Rayner), najmlađi sin kontroverznog diktatora ratom izmučene zemlje, vraća se u domovinu nakon 20-godišnjeg samonametnutog progonstva u Ameriku na vjenčanje svog nećaka.

Nakon očeve iznenadne smrti, Barry je bačen natrag u okrutnu obiteljsku i nacionalnu politiku svoje mladosti i nevoljko preuzima ulogu osobe od povjerenja i savjetnika svojem temperamentnom bratu Jamalu (Ashraf Barhom), novom predsjedniku Abuddina.

Dok Barryjeva američka supruga i djeca pokušavaju razumjeti njegove razloge za ostanak, on postaje sve moćniji u vladi, vođen vizijom uvođenja ljudskih prava i sloboda u svoju domovinu. Kad uvidi da u Jamalu nema ni trunke osjećaja za pravdu i moralnost, u dosluhu s članovima američke vlade Barry potajice želi svrgnuti tiransku vladavinu.

U trenutku kad započinje državni udar, Jamal otkriva urotu i Barry je uhićen te mu prijeti optužnica za izdaju. Barryjevoj supruzi Molly (Jennifer Finnigan) odobren je boravak u američkoj ambasadi dok se čeka razvoj događaja. Prestrašenoj i usamljenoj Molly jedina su utjeha njezina djeca Sammy (Noah Silver) i Emma (Anne Winters).

Jedini glas zdravog razuma je njezina svekrva Amira (Alice Krige), koja moli starijeg sina da pokaže milosrđe. Istodobno, Jamalova supruga Leila (Moran Atias) uživa u svojoj novoj ulozi prve dame Abbudina. Ima velike planove za promociju svoje domovine kao povijesno i kulturno bogate zemlje.

Budući da ga je Zapad prevario, Jamal se okreće Istoku i razvija savezništvo s Kinom nadajući se da će tako Abbudinu priskrbiti status svjetske sile.
Ali Barry mu je i dalje trn u oku. Odluka da ne pogubi brata prerasta u sve glasniju pobunu koja raste iz dana u dan, a Barry postaje simbol borbe za slobodu.

Vođa pobunjenika Ihab (Alexander Karim) nastavlja okupljati stanovnike Abbudina protiv Al-Fayeedove vladavine i sve češće pribjegava nasilju. Okružen političkim i obiteljskim razdorom, Jamalov sin Ahmed (Cameron Gharaee) želi pobjeći što dalje od Abbudina kako bi imao normalan život.

Ahmedova supruga Nusrat (Sibylla Deen), koju je Jamal silovao na dan njezina vjenčanja, odlučna je u namjeri da ostane: njezin sin je nasljednik Al-Fayeed, a njezina je namjera naplatiti sve svoje dugove...

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...