Navigation Content

Apokalipsa: Prvi svjetski rat

Apokalipsa: Prvi svjetski rat

Apocalypse, la 1ere Guerre mondiale

Je li se žrtvovanje cijele jedne generacije diljem svijeta moglo izbjeći ili je to bila potrebna tragedija?

INFO

Sažetak

Serija Isabelle Clarke i Daniela Costellea, autora povijesno-dokumentarne serije "Apokalipsa - Drugi svjetski rat", koja je emitirana u više od 165 zemalja, te serije "Apocalypse Hitler", koju su History Makers nagradili priznanjem za Najbolju arhivsku dokumentarnu seriju (New York, 2012.)

Je li se žrtva cijelog jednog naraštaja mogla izbjeći? Kako je uopće došlo do tako okrutnog sukoba dalekosežnih posljedica? Kako su muškarci i žene uspjeli izdržati tu četverogodišnju torturu?

Serija strateški i globalno pokušava odgovoriti na ta ključna pitanja, te na osjećajan i intiman način pokušava pristupiti tadašnjim zbivanjima na ljudskoj razini.

Serija je nastala zahvaljujući 500 sati arhivskoga materijala, pri čemu mnoge snimke nikada prije nisu prikazane te su sada potpuno obojene.

Priča nas vodi na bojišta, u umove ljudi koji vladaju te u srce svakodnevnog života civila iza neprijateljskih crta, i to zahvaljujući amaterskim snimkama koje su u ono doba bile veoma rijetke. Iz rovova sjeverne Francuske preselit ćemo se na manje poznata bojišta Rusije, Srbije, Turske, Palestine i arapskih pustinja na kojima su poginuli milijuni vojnika s pet kontinenata ili su pak pretrpjeli teške ozljede, kako tijela, tako i duše.

Zahvaljujući brojnim pismima, dnevnicima i knjigama napisanima tijekom rata, oživljene su uspomene i sjećanja muškaraca i žena, što nam pomaže da bolje razumijemo i osjetimo što je točno tadašnji svijet dovelo do apokalipse.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...