Prije dva tjedna Bilićev je Bešiktaš protutnjao Beogradom pregazivši slabi Partizan s 4-0. Turska momčad je tada uživala u sjajnoj formi koja im je donijela nekoliko vezanih pobjeda. No, sada, dva tjedna poslije možemo konstatirati da je ta beogradska pobjeda bila zadnja dobra utakmica koju je Bešiktaš odigrao.Naime, odmah nakon beogradskog susreta Bešiktaš je izgubio prvenstveni susret kod Erciyesspora, i to tako što je prosuo vodstvo u zadnjih par minuta susreta, a prošlog vikenda Bilićev je sastav izgubio derbi od Fenera i to kao domaćin. Bešiktaš je očigledno ispao iz prave forme, no Partizan bi morao s lakoćom dobiti unatoč svim problemima koje ima. Beogradski je sastav daleko najslabija momčad skupine C i sasvim sigurno neće proći u eliminacijsku fazu EL-a; u prva tri kola crno-bijeli nisu zabili ni gola. 

Kao i svim turskim sastavima i Bešiktašu je 'Europa' vrlo važna i nema nikakve šanse da bi 'tankirali', odnosno igrali s rezervnim sastavom kao što je to slučaj kod mnogih engleskih sastava. Biliću je uz to napredovanje u Europskoj ligi na neki način 'pojas za spasavanje'; s obzirom da je opet treći u turskom prvenstvu, dug život u Europskoj ligi mu je svojevrsna kompenzacija. 

Momčad Bešiktaša je u zadnjih desetak dana akumulirala priličnu količinu frustracija koje bi mogli iskaliti na Partizanu. Sprema li se Beograđanima još jedan visoki poraz, pogledajte na kanalu Arena 4 (uz multiprijenos) ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/Kupi Sportski ili Sportski Plus paket i prati vrhunske sportske događaje.
Prati najuzbudljivije utakmice UEFA-e, MAXtv Prve Lige i utrke Formule 1 - MAXtv to GO.