Navigation Content

Zemlja piva

Zemlja piva

Beerland

Kako bi do kraja istražio Nijemce, Amerikanac Matt Sweetwood kreće u istraživanje srca njihove kulture - piva

INFO

Sažetak

Matt Sweetwood podrijetlom je s američkog Srednjeg zapada. Već više od deset godina živi u Njemačkoj, no Nijemci i njihova kultura još su mu strani. Posljednji očajnički pokušaj da pronikne u to njegovo je istraživanje srca njemačke kulture - piva. Ako uroni u njihove običaje i rituale, istraži sve kontradikcije i stereotipe, hoće li tako i sam postati dio njih?

Beskrajno šarenilo piva, pivovara i pivskih slavlja, kao i drevna povijest piva impozantniji su nego što je taj Amerikanac ikad zamišljao. Njegovo istraživanje vodi ga na mjesta izvan utrtih turističkih staza, daleko od Oktoberfesta. Susreće ljude čiji dijalekt jedva razumije.

Na svoje iznenađenje otkriva da u zemlji maloj poput Njemačke ima tisuću narječja i običaja, kojima je pivo najmanji zajednički nazivnik.

U dokumentarnom filmu 'Zemlja piva' Sweetwood otkriva zemlju punu neobičnosti i kontradikcija. Novi Teutonci istodobno su smrtno ozbiljni i šašavi, vezani za tradiciju i ekscentrično okrenuti budućnosti. Zahvaljujući svom istraživanju, napokon uspostavlja pravu vezu s tim ljudima i pronalazi prijatelje gdje ih je najmanje očekivao.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...