Zadnji susret devetoga kola druge njemačke nogometne lige odigrat će RB Leipzig i Heidenheim, dva nova njemačka drugoligaša koja bilježe sjajan start sezone. Dobro otvaranje Leipziga toliko i ne čudi budući da igre ovoga bogatog kluba odgovaraju njihovim proklamiranim ambicijama, no za Heidenheim je malo tko vjerovao da može ovako dobro konkurirati u Bundesligi 2.Heidenheim je koncem prošle sezone po prvi put u svojoj povijesti izborio plasman u drugu njemačku nogometnu ligu. U ljetnom prijelaznom roku Hiedenheim je doveo dosta novih igrača, no u većini slučajeva riječ je bila o igračima bez ugovora (dakle besplatnim) ili vrlo jeftinim pojačanjima. No, čini se da je trener Heidenheima Frank Schmidt znao što radi jer ova mala bavarska momčad trenutno drži četvrtu poziciju lige i ima samo bod manje od puno bogatijeg i moćnijeg Leipziga.

RB Leipzig je projekt u vlasništvu kompanije Red Bull, a ta činjenica dovoljno govori. Namjera uprave kluba nije samo ulazak u Bundesligu, već u budućnosti i osvajanje naslova, a s obzirom na financijsku moć vlasnika, ta, u ovom trenutku prilično apstraktna ideja, i nije toliko neostvariva. Leipzig iz sezone u sezonu napreduje pa je tako pretprošle sezone igrao u četvrtoj njemačkoj ligi, prošle u trećoj, a ove se natječe za promociju u elitni rang njemačkoga nogometa. Dobro financijsko stanje RB Leipziga omogućuje klubu dovođenje pravih pojačanja pa tako od ove sezone njihov dres nose imena poput našeg Rebića kojeg je Fiorentina posudila Nijemcima. Iz Sttugarta je stigao Khedira mlađi, iz Anderlechta je doveden Massimo Bruno, iz bečkog Rapida Boyd i Sabitzer, a par igrača ustupio im je sestrinski klub RB Salzburg. U svojoj prvoj drugoligaškoj sezoni Leipzig je na pojačanja potrošio oko 15 milijuna eura, a to je zasita velika suma.

Prošle sezone ova dva njemačka drugoligaša igrala su u trećoj njemačkoj ligi, a kako će proći njihov prvi drugoligaški obračun, pogledajte na kanalu Eurosport 2.