Navigation Content

Maestro

Maestro

Maestro

Sedam poznatih osoba ima priliku ispuniti svoj san - dirigirati velikim Simfonijskim orkestrom HRT-a

INFO

Sažetak

Tko od nas bar jednom nije pred ogledalom dirigirao zamišljenim orkestrom?
Tko se od nas nije bar jednom poistovjetio s čovjekom koji stoji na uzdignutom podiju i bez predrasuda, bez ustručavanja otvoreno izražava svoju ljubav prema glazbi?

Prvi put na dirigentskom podiju vidjet ćete njih sedmero: Jelenu Miholjević, Željku Ogrestu, Jelenu Radan, Dražena Ilinčića, Borka Perića, Davora Šterna i Milu Kekina. Izvode najveće hitove klasične glazbe.

Bez obzira na to što je riječ o frontmenu grupe koji nastupa pred tisućama obožavatelja, menadžeru velike tvrtke, TV zvijezdi koja je "odradila" brojne emisije uživo, glumcu koji puni kazališta, pjevačici koja se ne boji novih izazova, nikad pred sobom nisu imali 80 glazbenih umjetnika, a iza sebe 300-tinjak gledatelja u studiju.

Sve moraju reći štapićem, jedinim instrumentom u orkestru koji ne svira, a odgovoran je za cjelokupni zvuk. Dirigirati ne znaju, ne znaju kako ubrzati ili usporiti ritam, ne znaju kako kontrolirati kretnje, a moraju rukama znati prenijeti svoje osjećaje.

Za prvi susret s orkestrom nitko ih neće pripremati. Nakon prve emisije našim ovogodišnjim studentima dodijelit će se stručna pomoć, mentori dirigenti koji će ih u tjedan dana pokušati naučiti osnovama dirigentskog posla.

Tročlani ocjenjivački sud - koncert-majstorica SO HRT-a Mirjam Pustički-Kunjko, maestro Tomislav Fačini i maestro Vladimir Kranjčević - u prvoj će emisiji komentirati, a u sljedećim emisijama i ocjenama pokazati koji su natjecatelji najslabiji, a članovi Simfonijskog orkestra HRT-a svojim će glasovima odlučiti koji natjecatelj ostaje, a tko odlazi iz serijala.

Bez obzira na to tko će ove godine ponijeti titulu maestra i tko će najviše napredovati u kratkom šestotjednom tečaju dirigiranja, zasigurno će potvrditi koliko je teško doći na dirigentski podij, dati predtakt i prepustiti se glazbi. I barem nakratko reći "bavio sam se najljepšim poslom na svijetu".
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...