Navigation Content

Ciganska magija

Ciganska magija

Ciganska magija

Legendarni Miki Manojlović u drami makedonskog redatelja Stole Popova o siromašnoj romskoj obitelji koja pokušava opstati u apsurdnoj realnosti

INFO

RedateljStole Popov

GlumciMiki Manojlović, Katina Ivanova, Jordančo Cevrevski, Bekir Adnan, Petre Arsovski, Šaban Bajramović

Sažetak

Taip (Miki Manojlović) i Remzija (Katina Ivanova) imaju šestero djece. Žive na periferiji Skoplja u romskom naselju te skupljanjem krupnog otpada s odlagališta pokušavaju nešto zaraditi.

U svom siromaštvu Taip sanjari o povratku u Indiju, daleku pradomovinu, a Remzija o novom krevetu. Taip se sprijatelji s dr. Ridzom, zapovjednikom jedne bojne UN-a, inače Indijcem, i upravo njegovo podrijetlo Taipu dade ideju kako će preko njega ostvariti svoj veliki životni san i lakše stići u Indiju.

Stoga Taip tolerira Ridzino zabavljanje s njegovom kćeri, no kada se bojna dr. Ridze naglo premjesti te kći ostane trudna, a Ridza nestane bez pozdrava, Taipovi snovi susretnu realnost...

Film makedonskog redatelja Stole Popova priča je o romskoj obitelji, siromašnim ljudima s periferije, s društvenih margina koji svejedno imaju svoje snove i pokušavaju opstati u apsurdnoj realnosti.

U glavnoj ulozi gledamo legendarnog Mikija Manojlovića kao Taipa dok sporednu ulogu Omera tumači najpopularniji i najslavniji romski pjevač, Šaban Bajramović.

Našoj publici poznati su Popovljevi filmovi 'Tetoviranje' te 'Srećna nova '49'. koja je u Puli nagrađena Zlatnom arenom.
Za 'Cigansku magiju' Stole Popov je nominiran za nagradu za režiju na 2 filmska festivala, na moskovskom i montrealskom.
Vrlo teška priča o životu jedne romske obitelji koja na svoj način pokušava opstati unatoč bijedi i neimaštini.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...