Policijski detektiv Max Garrett (Stephen Baldwin) suspendiran je na šest mjeseci nakon posljednjeg zadatka u kojem se oglušio o zapovijed pri čemu je poginuo njegov kolega.

Po povratku na posao Garrett dobije slučaj ubijenog mladića koji je pao s krova zgrade u kojoj stanuje fotografkinja Laura Cross (Kristy Swanson). Poznata po svojim uznemirujućim radovima u kojima kombinira erotiku i nasilje, Laura odmah privuče detektivovu pozornost iako je on u sretnom braku sa suprugom Dianom (Gladise Jiminez).

Garrett pak na slučaju radi s novim partnerom Eddiejem Fultonom (Charles Malik Whitfield) koji mu počne prigovarati zbog bliskosti s Laurom. Kada nakon njezine izložbe bude ubijen kritičar Raymond Karp (Joel Brooks), sve je jasnije da je kontroverzna umjetnica ili ubojica ili buduća žrtva...

Zaredala ubojstva, policijski detektiv, kontroverzna umjetnica i erotska napetost između njih dvoje, recept je koji je redatelj Paul Verhoeven vješto iskoristio u svom kinohitu "Sirove strasti" (1992). Dvanaest godina kasnije umjesto Michalea Douglasa i Sharon Stone u sličnoj su se filmskoj priči našli Stephen Baldwin i Kristy Swanson.

Film je zaobišao kina i odmah stigao u videoteke, a najveća mu je reklama bilo prezime glavnog interpreta Stephena Baldwina (Privedite osumnjičene, serija The Young Riders), člana popularne glumačke obitelji Baldwin. Snimljen uz mali proračun, film "igra" na prokušani spoj misterije, erotike i akcije, a uz Baldwina središnji par čini nekadašnja dječja glumačka zvijezda i odnedavna Playboyeva ljepotica Kristy Swanson.