Navigation Content

Bizancij - Priča o trima gradovima

Bizancij - Priča o trima gradovima

Byzantium: A Tale of Three Cities

Povjesničar Simon Sebag-Montefiore otkriva tri identiteta ovoga grada koji služi kao prolaz između Europe i Azije

INFO

Sažetak

Byzantium, Konstantinopol, Istanbul. Bio je glavni grad triju carstava - Rimskog, Bizantskog i Osmanskog. Svako je od tih carstava imalo svoju vjeru i svako je na svoj način obilježilo arhitekturu, tradiciju i stanovništvo koje nastanjuje ovu golemu modernu metropolu.

U ovoj seriji Simon Sebag-Montefiore otkriva neobičnu, složenu i živopisnu prošlost Istanbula i kontrastira je s modernim, živim gradom. Njegova je povijest tritisućljetni ep koji počinje osnivanjem grčke države Byzantium, a nastavlja se kroz Konstantinovo doba sve do priče o Istanbulu, veličanstvenom otomanskom glavnom gradu.

Iako putuje kao zaneseni turist, Simon otkriva grad kao povjesničar. Uranja u povijesne slojeve ovog jedinstvenog mjesta dok obilazi bizantske crkve podignute na negdašnjim grčkim hramovima, a poslije pretvorene u otomanske džamije.

Putovanje je ovo kroz povijest svjetskih religija, a sve unutar zidina jednoga grada.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...