Navigation Content

Pomorska ophodnja

Pomorska ophodnja

Sea Patrol

Čast, iskrenost, hrabrost, integritet, vjernost – to su načela australske ratne mornarice

INFO

GlumciIan Stenlake, Kirsty Lee Allan, John Batchelor, Saskia Burmeister, Matthew Holmes, Lisa McCune, Kristian Schmid, Nikolai Nikolaeff, Jay Ryan, David Lyons

Sažetak

Zločin ne poznaje granice, ne bira ni vrijeme niti mjesto izvršenja, protiv kriminala se nacije svijeta moraju bez predaha boriti, ne ostavljajući mu prostora za manevar. U Australiji je, za djelovanje na tlu i na moru, oformljena specijalna postrojba za borbu protiv kriminala.

Marinci ophodnje HMAS Hammersleya plove morem u borbi protiv eko-terorista, pirata, krijumčara te moćnih kriminalnih sindikata, koji su svoje uporište pronašli na priobalnom području. Na čelu skupine nalazi se kapetan-pukovnik Mike Flynn (Ian Stenlake) te njegova zamjenica, pukovnica Kate McGregor (Lisa McCune), par čija je davna, kratka, ali strastvena veza još uvijek prisutna u pozadini njihovog profesionalnog odnosa.

Posada broda gleda opasnosti u lice svaki puta kad se ukrca na plovilo koje presretnu ili na obali na kojoj operiraju kriminalci, pa ne čudi da postaju nerazdvojni prijatelji.

Među njima ima i rivala, no kad su na zadatku, svi moraju usklađeno i zajednički djelovati. Među brojnom muškom posadom nalaze se još dvije žene - navigatorica Nikki Caetano (Saskia Burmeister) i doktorica Rebecca Brown (Kirsty Lee Allan), koje moraju pronaći svoje mjesto i pokazati sigurnost među kolegama.

Iako radnjom podsjeća na australsku seriju „Patrol Boat“, „Pomorska ophodnja“ nije nastavak poznate serije iz 1979. Premijerna sezona „Pomorske ophodnje“ prikazana je na uspješnoj komercijalnoj televiziji „Nine Network“, jednoj od najvećih TV kuća u Australiji.

Drugom sezonom naziva „Sea Patrol: The Coup“ (2008.), trećom „Sea: Patrol: Red Gold“ (2009.), četvrtom „Sea Patrol: The Right Stuff“, u novom, 16 epizodnom formatu (2010.), te petom i posljednjom, „Sea Patrol: Damage Control“ (2011.), serija je zaokružena u 68 uzbudljivih nastavaka, u kojima doznajemo kako raznolika posada rješava slučajeve - od krijumčarenja droge i ljudi do nelegalnog ribolova.

Prva sezona serija snimljena je na dva prava borbena broda mornarice klase Fremantle: HMAS Wollongong, te HMAS Ipswich, dok su ostale sezone snimane da brodu Armidale klase.

Dakle, kroz pet sezona ove australske televizijske serije plovimo patrolnim brodom australske ratne mornarice (Royal Australian Navy - RAN) HMAS Hammersley te pobliže upoznajemo posadu i slučajeve s kojima se marinci susreću.

U početku prve sezone upoznajemo se s tajanstvenim Brighton otokom i smrću biologa te trovanjem vode smrtonosnim toksinom. Kršenje zakona, poput ilegalnog lova riba ili spašavanje izbjeglica koji na moru traže put u bolji svijet, samo su neki od zadataka koji čekaju posadu HMAS Hammersleyja, u izvrsnoj i jednoj od najskupljih australskih drama, čiji je budžet po epizodi iznosio više od milijun dolara, dvostruko više od bilo koje druge tamošnje TV drame.

Prvu sezonu je u prosjeku pratilo 1,5 milijun gledatelja, a serija je bila četiri puta nominirana za australske televizijske nagrade "Logie Awards" – dva puta Lisa McCune te jednom David Lyons i Kirsty Lee Allan, u kategoriji najpopularnijih novih TV talenata. Serija je otkupljena u više od stotinu zemalja u svijetu te prikazana, između ostalih, na Hallmark Channelu, Universal Channelu, Das Vierte, LaSexta i drugima.

Misija „Pomorske ophodnje“ vodi nas na razne lokacije australske obale, Južnog Pacifika, u ovoj akcijskoj krim-seriji punoj dramatičnih obračuna na moru, u kojoj su glavne uloge ponijeli Ian Stenlake - kao Mike Flynn, glavni autoritet na brodu, Lisa McCune - njegova zamjenica, pukovnica Kate McGregor, rođeni vođa koja se, kada zna da je u pravu, ne ustručava ogriješiti o zakon, Saskia Burmeister - kao navigatorica, pukovnica Nikki „Nav“ Caetano, disciplinirana i efikasna kao oficir, koja zbog svoje važne funkcije često djeluje nepristupačno, Jeremy Lindsay Taylor - kao brodski dočasnik Pete „Buffer“ Tomaszewski, čvrst, odan i pouzdan koji lako plane te David Lyons - kao brodski komunikacijski ekspert, zgodan i inteligentan, kojeg će gledatelji prepoznati kao dr. Simona Brennera iz „Hitne službe“.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...