Navigation Content

Glas naroda

Glas naroda

Glas naroda

Draško Zidar u humorističnoj seriji koja je spoj komedije mentaliteta i političke satire

INFO

GlumciDraško Zidar, Frano Maškovic, Damir Poljičak, Marijana Mikulić, Roko Sikavica, Mirela Brekalo

Sažetak

Glavni junak Mate Gugić (Draško Zidar) novopečeni je načelnik jedne općine u dalmatinskom zaleđu. Mate je častohlepan, bez političkog iskustva, a i bez fakulteta, ali u svom političkom djelovanju - barem tako on tvrdi - samo osluškuje 'glas naroda'.

U praksi to znači da su mu prioriteti jasno posloženi: osigurati položaj, napuniti želudac na račun općine i tu i tamo srediti kakav poslić za nekog od mnogobrojnih rođaka.

Pokvareniji od Mate je tajnik općine Mario Pokuda (Frano Maškovic). Bezočni laskavac, koristi šefovu naivnost pa tako svaki načelnikov potez u konačnici ima samo jednu svrhu i rezultat, a to je Pokudina materijalna korist.

Njihov antagonist u uredu općine je službenik Ćurić (Damir Poljičak). Mladac i aparatčik s pravnim fakultetom, Ćurić je jedan od onih štrebera koji vjeruju u pravnu državu, uljuđeno društvo i politički rad za dobrobit zajednice. Kada ga ne ismijavaju ili ne prijete otkazom, Mate i Pokuda beskrupulozno iskorištavaju Ćurića, jer on je ipak jedini koji je u toj općini u stanju nešto i odraditi.

Matina supruga Tereza (Marijana Mikulić) lijepa je skorojevićka koja je jedva dočekala da postane prva dama općine. U preljubničkoj je vezi s Pokudom, sudjeluje (za postotak) u njegovim malverzacijama, a ponekad i sama u njima prednjači. Pritom jedno drugo koriste i kao sredstvo manipulacije suprugom, odnosno šefom.

Gojko (Roko Sikavica) je Terezin i Matin sin, za školu i svijet oko sebe nezainteresirani poluhuligan čije su interakcije s policijom uobičajene. Srećom, tu je tata na položaju koji će izgladiti nezgodne situacije.
Ultrakonzervativna baba Cvita (Mirela Brekalo), Matina majka i Terezina svekrva, jedini je glas naroda, a ponekad i razuma, u našoj maloj obitelji...

1. epizoda
Prvi je radni dan Mate Gugića, novog načelnika općine Busotine. Ključno je da narod odmah uvidi da nova vlast misli ozbiljno pa Mate donosi prvu, povijesnu odluku - ako Split ima palme, zašto bi Busotine bile lošije?
Matini ukućani su razočarani - ženi Terezi obećao je bazen, majci Cviti bolnicu za stare kosti, a sinu Gojku mjesto gdje će moći voziti motor.
Matin novi prvi suradnik, tajnik općine Pokuda, podržava načelnikovu ideju, ali skromno pita zašto stati samo na tome, kad se zna da palme najbolje izgledaju zasađene oko stadiona. Općina nema nogometnu momčad? Evo prvog radnog zadatka za "podtajnika" Ćurića...
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...