Navigation Content

Najbolje iz devedesetih

Najbolje iz devedesetih

The '90s: The Last Great Decade?

Dvodijelni dokumentarac donosi najbolje trenutke svjetskog nogometa i najveće tragedije devedesetih godina prošloga stoljeća

INFO

Sažetak

Dvije jednosatne epizode daju nam uvid u ključne događaje koji su obilježili desetljeće i postavili temelje za život u 21. stoljeću.

 

1. dio: Tragedije

Devedesete godine prošlog stoljeća bile su svjedokom nekih od najrazornijih svjetskih katastrofa. Osim medijski eksponiranih slučajeva poput smrti princeze Diane i Giannija Versacea, usmjerit ćemo pozornost i na neke manje poznate tragedije poput samoubojstava Reda solarnog hrama i potonuća broda Estonije u Baltičkome moru.

 

2. dio: Nogometni trenuci

Devedesete godine prošlog stoljeća bile su desetljeće koje je svjedočilo kako nogomet ulazi u glamurozno i globalno razdoblje. Igrači su postajali veći, timovi bolji, a novac skandalozan. Ništa više neće biti isto.

Međunarodni igrači impresionirali su svijet svojim veličanstvenim vještinama, od Zinédinea Zidanea na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. do nadljudske izvedbe Petera Schmeichela na Europskom prvenstvu 1992.

U međuvremenu, novoosnovana engleska Premier liga, potpomognuta višemilijunskim ulaganjem, stekla je ugled najuzbudljivije lige na svijetu, privlačeći međunarodne igrače iz svih dijelova svijeta.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...