Na startu kvalifikacija za Euro 2016 nogometna reprezentacija Rusije igra protiv najlakšeg mogućeg protivnika; na Areni Khimki gostuje slabašni Lihtenštajn. Rusi igraju u vrlo zanimljivoj skupini G u kojoj će se za prvu poziciju natjecati sa Švedskom, a tu su još i neugodne vrste Austrije, Crne Gore i Moldavije.Rusi i Lihtenštajnci već su u dva navrata igrali u istoj kvalifikacijskoj skupini; Rusi su dobili sve četiri međusobne utakmice, no ni u jednoj nisu kakvom visokom pobjedom ponizili Lihtenštajnce. Tu činjnenicu ipak valja pripisati 'dobroj volji' Rusa, a ne nekakvoj kvaliteti Lihtenštajna

Ruse i dalje vodi Capello kojega ni neprolazak skupine na brazilskom mundijalu nije uspio odlijepiti od te lukrativne pozicije. Capellova ruska družina ostala je na okupu i ni jedan se igrač nakon Brazila nije oprostio od nacionalnog dresa. To je dobra vijest za ruskog izbornika koji u ovim europskim kvalifikacijama neće morati izmišljati neke nove igrače, već se može osloniti na provjerene snage.

U ovom meču valja očekivati laku i visoku rusku pobjedu, a koliko će puta gostujući vratar vaditi loptu iz svoje mreže, pogledajte na kanalu SportKlub 1.