Sredinom ovoga tjedna igraju se brojni reprezentativni prijateljski nogometni susreti koji će izabranim europskim nogometnim vrstama poslužiti kao zadnja provjera prije početka kvalifikacija za nadolazeće europsko prvenstvo. U srijedu i četvrtak nas očekuju brojne vrhunske utakmice, no jedna je daleko ispred svih; u Dusseldorfu, u reprizi finala brazilskog Svjetskog nogometnog prvenstva igraju Njemačka i Argentina. Kao što je poznato, Nijemci su spomenuto finale dobili golom Goetzea u produžetku i tako se okitili novim svjetskim naslovom. 

Argentinci će u Dusseldorfu nastupiti u gotovo najjačem sastavu – nedostajat će samo najbolji; zbog krhkog zdravlja Lea Messija neće biti u ovom susretu. I Nijemci će istrčati oslabljeni u odnosu na momčad koja je osvojila svjetski tron; neće biti kapetana Lahma, Mertesackera te Klosea koji su se oprostili od nacionalnog dresa nakon brazilskog mundijala. 

Iako je riječ o prijateljskom susretu, okolnosti ovog meča i želja Argentinaca da se revanširaju mogle bi u Dusseldorfu iznjedriti jednu vrhunsku utakmicu i nogomet na najvišoj razini. Mogu li Gauchosi do revanša, pogledajte na kanalu SportKlub 1.