Prvi susret 7. kola MAXtv Prve lige na rasporedu je ovoga petka, a sastaju se Istra i Osijek. U prvih šest kola i jedni i drugi sakupili su po sedam bodova te za sada mirno sjede u sredini tablice Prve lige. Takvom situacijom sigurno su zadovoljniji Osječani kojima bijeg iz zone ispadanja znači ispunjenje ovosezonskih ambicija.Osijek je u zadnja dva kola upisao dvije pobjede; prvo su sredili Zagreb u gostima, a prošlog vikenda angažiranom i borbenom igrom pobijedili su rezervnu momčad Hajduka. Nakon dvije vezane pobjede prvoligaš s Drave puno lakše diše, no daleko od toga da mu trenutna šesta pozicija na tablici Prve lige daje neku veliku sigurnost; zona ispadanja i dalje mu je vrlo blizu – posljednji Slaven udaljen je samo tri boda.

Istrani su u prošlom kolu nastavili sa svojom navikom remiziranja u gostima; četiri su puta ove sezone gostovali i sva četiri meča završila su rezultatom 1-1! Pamićev bunker dobro funkcionira na startu ove sezone, Istra je ponovo teško pobjediva, a navijači žuto-zelenih se nadaju da će, kako sezona bude odmicala, Istrani postajati sve ofenzivniji te da će napokon pokazati i nešto od nogometne atrakcije.

Protiv Osijeka Istra je favorit na svojoj Drosini, no teško da će se Pamić odlučiti za ofenzivniji pristup. Očekuje nas jedna tvrda utakmica podjednakih protivnika koja zaista može otići na obje strane. Mogu li Osječani nastaviti seriju, pogledajte na kanalima Arena 1 i SPTV ili putem MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/