Bogati austrijski Red Bull Salzburg u zadnjoj je rundi kvalifikacija dobio vrlo prolaznog protivnika, švedski Malmo. Prije tjedan dana, u prvom susretu play off runde kvalifikacija za LP, Austrijanci su držali vodstvo od 2-0 sve do same završnice susreta, no tada je jedan zalutali metak Šveda potpuno promijenio situaciju; Forsberg je zabio za 2-1, a Malmo je zaradio priliku da se ipak vrati u igru za plasman.Red Bull iz Salzburga iz sezone u sezonu raste, planski se pojačava i sve je bliže zacrtanom cilju – redovitom igranju u Ligi prvaka. S obzirom na stabilne okolnosti u kojima klub djeluje, njihovi bi rezultati mogli biti i bolji, no taktika postepenog rasta, za koju se odlučila uprava kluba, definitivno pokazuje rezultate.

Proklamirani cilj Salzburga ove sezone jest plasman u Ligu prvaka, pa iako su uprskali u prvom susretu protiv Malmoa primivši gol u zadnjoj minuti susreta, austrijski je sastav i dalje favorit za prolazak u skupinu LP-a. Malmo će sigurno odigrati motiviran i borben meč tražeći minimalnu pobjedu koja ih vodi dalje, no Red Bull je realno gledano bolji i valja očekivati da će sačuvati prednost. 

Jedine prednosti Šveda u ovom susretu su domaći teren i činjenica da su već dugo u natjecateljskom ritmu te zbog toga nešto spremniji od Austrijanaca. Može li Malmo slomiti Salzburg i plasirati se u LP, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/