Vjerojatno najatraktivniji i najkvalitetniji par play off runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka čine Athletic Bilbao i Napoli. Prije tjedan dana baskijska je momčad izvukla pozitivnih 1-1 na San Paolu i našla se na korak do povijesnog plasmana u skupinu LP-a.Čini se da Napoli u prvom susretu zadnje runde kvalifikacija za LP nije ozbiljno shvatio Athletic, a Higuain i društvo kao da su se nadali da će Baski pasti sami od sebe. To se naravno nije dogodilo jer rastrčana i motivirana momčad Athletica ima snažan karakter i ozbiljno je naumila ove sezone igrati u skupini LP. Zapravo, Athletic je u zadnjoj rundi kvalifikacija figurirao kao najneugodniji mogući protivnik, rival kojega valja izbjeći. Na nesreću po Napolitance kuglice su baš njih spojile s borbenim Baskima, a društvo s juga Italije sada se nalazi u zahtjevnoj situaciji – imaju imperativ pobjede (ili remija s više postignutih golova) na San Mamesu, a to je teren na kojemu malo koja momčad može računati na pozitivan rezultat.

Valja računati da Valverdeova momčad neće braniti stečenu prednost već će igrati svoju igru; presing u obrani, kombinatorno u napadu, maksimalno borbeno i rastrčano u sredini. Kako Napoli mora težiti postizanju golova, susret na San Mamesu mogao bi se pretvoriti u šlager play off runde kvalifikacija, utakmicu koju svakako valja pogledati!

Athletic protiv Napolija na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/