Prošle sezone Lokomotiva ni jednom nije uspjela pobijediti Hajduk, pa nema sumnje da će Ivkovićeva družina u prvom ovosezonskom srazu spomenutih rivala biti maksimalno motivirana. Uz to Lokosi su u tjednu uoči ove utakmice dobili dva velika pojačanja – s plave strane Maksimira na posudbu su stigli Leko i Rukavina, što definitivno povećava šanse Lokosa u ovom susretu.Spomenuti dvojac dobro će doći Ivkoviću koji na raspolaganju ima relativno mladu momčad kojoj nedostaje baš iskustva, a toga Rukavina i Leko imaju napretek. Da su ova dva legionara u Lokomotivu stigla na samom početku sezone, Ivkovićeva bi družina na računu sigurno imala više od tri boda. U prošlom kolu Lokosi su poraženi od Zagreba, a kolo prije nesretno su izgubili od Dinama. Slijedom spomenutih poraza i pod prijetnjom produljenja negativne serije, uprava kluba je reagirala te ovim posudbama produbila ionako kvalitetnu suradnju na relaciji Dinamo – Lokomotiva. 

Kod Hajduka je situacija bitno drugačija. Da bi vratili nagomilane dugove, Bijeli su prisiljeni prodavati važne igrače, a ovoga ljeta (možda već i prije susreta sa Lokomotivom) mogli bi ostati bez Vršajevića i Sušića. Ako ova dva bosanska reprezentativca uistinu budu prodana prije susreta s Lokomotivom, Bijelima se loše piše.

Lokosi su dobili par dobrih igrača, a Hajduk će opet morati prodavati. Hoće li se spomenuti odlasci i dolasci osjetiti na rezultatu nedjeljnog dvoboja, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/