Jaku prijateljsku provjeru odigrat će u četvrtak popodne Udinese i Dinamo iz Moskve. I jedni i drugi su u 'srednjoj' fazi priprema i daleko od optimalne forme, no riječ je o klubovima teškim stotinjak milijuna eura koji u svojim redovima imaju pravih majstora pa nogometne čarolije neće nedostajati.Kad je riječ o nogometnim čarobnjacima, jedno ime iz redova Udinesea i Dinama zaista zaslužuje da ga se nagradi tako visokim naslovom; riječ je, naravno, o Antoniu Di Nataleu koji je na zodovoljstvo Friula odlučio ostati aktivan još jednu sezonu. Sjajni strijelac neponovljivog osjećaja za gol i dalje će krasiti terene Serie A, a možda zaigra i protiv Moskovljana; ukoliko bude tako, atrakcija je zajamčena! 

Kod Udinesea je, inače, sve po starom; veliki broj igrača i ovoga ljeta prolazi kroz klub, a familija Pozzo radi rošade na relaciji Udinese–Watford–Granada. Novi kontigent Južnoamerikanaca već je sletio u Udine, a mnogi su se vratili sa posudbi i čekaju razrješenje svoje sudbine. Od ove sezone Udinese više ne vodi Guidolin koji je postao tehnički supervizor za sva tri kluba u vlasništvu obitelji Pozzo. Novi trener postao je Stramaccioni kojega pamtimo iz Intera, što je vrlo zanimljiva vijest.

Udinese je tek počeo igrati prijateljske susrete, a Rusi iza sebe imaju već nekoliko provjera; Dinamo bi zbog toga trebao biti u prednosti. Kako će proći ovaj prijateljski obračun, pogledajte na kanalu SportKlub 1.