U ponedjeljak navečer po srednjeeuropskom vremenu reprezentacija Hrvatske igra svoju ključnu utakmicu na brazilskom mundijalu; na Areni Pernambuco u Recifeu Vatreni igraju protiv Meksika i da bi ostvarili plasman u osminu finala, moraju pobijediti.Raspoloženje u svlačionici Vatrenih dobrano se popravilo nakon gaženja Kameruna u drugom kolu naše skupine, a za vjerovati je i da je visoka pobjeda Hrvatske spustila na zemlju preoptimistične Meksikance. El Tri je i dalje u boljoj poziciji jer ih, zahvaljujući remiju protiv Brazila, i remi vodi u drugi krug. Zapravo, uopće ne bi bila loša situacija u kojoj se meksička vrsta svjesno ili nesvjesno odluči za čuvanje nule, prepusti našima posjed i igru i zabije se ispred svoga gola; u dvije utakmice ovog mundijala Hrvatska je najbolje izgledala kada je napadala – sjetimo se samo paničnog Brazila u zadnjih petnaestak minuta uvodnog susreta ovog prvenstva. 

Meksiko je svoja prva dva susreta u skupini odigrao na visokoj razini, kvalitetno i motivirano, no ovoga ponedjeljka susrest će se s preteškim protivnikom. Smirena, strpljiva, ali ubojita Kovačeva Hrvatska raspolaže s višom kvalitetom, boljim pojedincima i raznovrsnijim 'oružjima' od meksičke i razmontirat će Herrerinu vrstu te ju eliminirati s prvenstva!

Nadajmo se dobrom suđenju, izostanku kardinalnih pogrešaka naših igrača, nezaustavljivom Perišiću, moćnom Mandžukiću, raspoloženom Modriću, čvrstoj obrani te uvjerljivoj pobjedi Vatrenih!!! 

Hrvatska i Meksiko na kanalu HRT 2.