Navigation Content

Razgovori s drugim ženama

Razgovori s drugim ženama

Conversations with Other Women

Na svadbi zajedničkih prijatelja muškarac i žena započinju flert koji se pretvara u noć punu strasti, ali i kajanja

INFO

RedateljHans Canosa

Glumci Aaron Eckhart, Helena Bonham Carter, Yury Tsykun, Brian Geraghty, Brianna Brown, Olivia Wilde

Sažetak

Na vjenčanju dvoje zajedničkih prijatelja u New Yorku, nakon mnogo godina, ponovno se susreću jedan muškarac (Aaron Eckhart) i jedna žena (Helena Bonham Carter). Oboje na početku srednjih godina, oni se isprva jedno prema drugom ponašaju kao potpuni stranci, da bi se postupno odvažili na isprva bezazlen, ali s vremenom i sve otvoreniji flert.

Njihov prisan i intenzivan razgovor protegnut će se do kasno u noć, a kroz njega će postupno postati jasno da se oni znaju već prilično dugo, te da su nekad jedno prema drugom gajili strastvene i duboke osjećaje.

Sve više svjesni još uvijek snažne međusobne privlačnosti, oni će se kroz neizbježne susrete i kratke razgovore s drugim ljudima, od mladoženje (Brian Geraghty) i mlade (Brianna Brown) preko njezine kume (Olivia Wilde) do konobara (Yury Tsykun), napokon probiti do sobe gdje će se gonjeni strašću naći zarobljeni zajedničkom prošlošću i nekim davnim odlukama....

Godine 2005. na Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju nagrađena za najbolju glumicu (H. Bonham Carter) te ovjenčana Posebnom nagradom žirija, intrigantna, zabavna i vrlo zanimljiva romantična drama s elementima humora 'Razgovori s drugim ženama' drugi je i dosad najuspjeliji film u karijeri darovitog američkog producenta, montažera, scenarista i redatelja Hansa Canose (Alma Mater, Sjećanja na tinejdžersku amneziju).

Ostvarenje snimljeno u donekle 'gerilskim' uvjetima i uz proračun od svega pola milijuna dolara, zbog čega su glumci na snimanju nosili vlastita Armanijeva odijela i Pradine cipele, šarmantno je, dinamično, životno i tehnikom stalno podijeljenog ekrana realizirano djelo čije su vrline i tematiziranje razmjerno provokativnih romantičnih i egzistencijalnih dvojbi protagonista, kao i sugestivnost cjeline i ugođaj autentičnosti.

Podijeljeni ekran pritom ponekad naglašava dramske tenzije među likovima, a gdjekad pojačava komični potencijal određenih situacija, primjerice u trenucima kad je jedan kadar razgovora dvoje ljudi u uskoj unutrašnjosti automobila razlomljen na dva segmenta.

Dakako, film nose izuzetno raspoložene glumačke interpretacije, ne samo dva puta za Oscara nominirane H. Bonham Carter (Klub boraca, Alisa u Zemlji čudesa, Kraljev govor) i sve traženijeg A. Eckharta (Vitez tame, Pad Olimpa), nego i u vrijeme premijere još nepoznate O. Wilde (Tron: Nasljedstvo, Vrijeme je novac, serija 'Dr. House') i B. Geraghtyja (Gušteri, Narednik James) u sporednim ulogama.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...