U subotu navečer osječki prvoligaš igra svoju ključnu ovosezonsku utakmicu – na Gradski vrt stiže Hrvatski dragovoljac koji će u izravnom sudaru sa svojim direktnim konkurentom pokušati izbjeći relegaciju. Iako još uvijek postoji more kombinacija, iz perspektive Osijeka situacija je kristalno jasna. Izgube li Osječani od Dragovoljca, a Zadar i Slaven uzmu barem bod u zadnjem kolu, prvoligaš s Drave završit će sezonu kao najslabija momčad lige i direktno će pasti u niži rang hrvatskog nogometa. U tom slučaju Osijeku neće ništa vrijediti pobjede protiv Dinama, Lokomotive i Rijeke - koban će se pokazati slabiji međusobni skor s direktnim konkurentima. 

Osijek definitivno posjeduje potrebnu kvalitetu za odigrati dobar meč protiv Dragovoljaca i spasiti se od ispadanja, no Crni iz Sigeta moraju ići na sve ili ništa, a protiv tako napaljene momčadi nije lako igrati. Dragovoljac cijele sezone igra solidan nogomet, a zadnjih tjedana još je dodao gas i upisao nekoliko sjajnih pobjeda koje su ga na kraju dovele do šanse da u zadnjem kolu ipak izbori ostanak. 

U utakmicama kakva je ova strašno važnu ulogu imaju karakter momčadi i motivacijski faktor. Crni su u tom smislu čak ponešto jači od Osječana, koji pak računaju na snažnu podršku s tribina i domaćinsko suđenje. U bitkama za ostanak u ligi uvijek presuđuju detalji, a kako će ova završiti, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.