Navigation Content

U obitelji sjevernih medvjeda

U obitelji sjevernih medvjeda

The Polar Bear Family and Me

Snimatelj divljih životinja Gordon i njegov tim stručnjaka za preživljavanje putuju na Arktik do dalekih Svalbarda kako bi pronašli brlog polarne medvjedice i njezine mladunce da bi mogli ispričati njihovu priču

INFO

Sažetak

Polarni su medvjedi jedna od najpoznatijih životinja na svijetu, ali mi o njima, zapravo, znamo vrlo malo. Do sada su znanstvenici tek nakratko dolazili s njima u dodir i nikad još nisu imali prilike pratiti pojedine životinje, ispričati njihovu priču i zabilježiti pojedinosti iz njihova obiteljskoga života.

Sada, na temelju iskustava stečenih snimanjem serije, snimatelj divljih životinja Gordon Buchanan, upustio se u novi, vrlo ambiciozan i opasan pothvat s namjerom da pridobije povjerenje obitelji polarnih medvjedâ i da, koristeći tu jedinstvenu priliku, izbliza promatra život ovih tajanstvenih životinja tijekom jedne cijele godine.

Na svojoj nevjerojatnoj arktičkoj pustolovini Gordon prati obitelj polarnih medvjeda: malenoga Mikkija, njegova brata Lucu i njihovu majku Lyru - od njihova snježnoga brloga u proljeće preko ljetnih lovačkih pustolovina među ledenim santama, pa do jesenskoga 'zamrzavanja'. Mikki ima samo 40% izgleda da preživi prvu godinu života u kojoj mu prijete smrt od gladi, agresivni mužjaci i stalna opasnost od samoga leda.

Serija je snimljena na Svalbardima gdje, okruženi ledenjacima, ledenim santama, vodopadima te ljudskim i životinjskim protagonistima, Gordon i njegov tim polarnih stručnjaka za preživljavanje prate medvjeđu obitelj na njihovim dugim putovanjima po ovim pustim i neprijateljski nastrojenim prostranstvima.

Premda naizgled simpatični, ovi su polarni medvjedi jako opasni. Da bi bio siguran dok snima, Gordon odijeva jedinstven kožni oklop koji medvjedi ne mogu probiti, tzv. kocku leda. On mu omogućava da njihovo nevjerojatno zanimljivo ponašanje snima iz neposredne blizine, a da pritom ne postane njihov obrok. Ovdje nam se prvi put pruža prilika da u stopu pratimo medvjeđeg mladunca Mikkija dok se bori za preživljavanje u svojoj prvoj godini života.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...