U četvrtak popodne na rasporedu je finale ruskog nogometnog kupa u kojem se sastaju Krasnodar i Rostov, kojem vrata brani naš reprezentativni vratar Stipe Pletikosa. Ovosezonsko izdanje ruskog nogometnog kupa je 22. po redu, a dosad su veliku većinu trofeja osvajali moskovski klubovi. Svega dva puta se dogodilo da kup završi u St. Petersburgu, a po jednom su osvajači bili Rubin iz Kazana i Terek iz Groznog. 

Rostov je prije desetak godina igrao u finalu ruskoga kupa i tijesno izgubio od moskovskog Spartaka. I ovoga puta će Rostov teško stići do trofeja jer Krasnodar je bitno kvalitetniji i bogatiji klub te, što je u Rusiji puno važnije, utjecajniji u 'pravim sferama'. Dovoljno je reći da je FC Krasnodar osnovan 2008. godine, a da je u prvoj ruskoj ligi zaigrao već tri godine poslije; napredovao je iz sezone u sezonu unatoč tomu što nije ostvarivao plasman dovoljan za promociju... Zanimljiv je i trenutni početni sastav Krasnodara – ofenzivni dio čine isključivo Brazilci, u vezi su Rusi, a u užoj obrani Skandinavci!

Pletikosin i Milićev Rostov ima priliku osvojiti vrijedan trofej i izboriti plasman u Europsku ligu, no posao će im biti strašno težak. Može li storuki Plete zaustaviti sve pokušaje Krasnodarovih Brazilaca, pogledajte na kanalu SportKlub 3.