U srijedu je na rasporedu prva utakmica finala hrvatskog nogometnog kupa - na Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka. Bit će to peti ovosezonski susret dvaju ponajboljih prvoligaških momčadi, a Kekovi Riječani još ne znaju za pobjedu protiv Dinama – kakva pobjeda u kupu riješila bi im sve frustracije.

Finale hrvatskog nogometnog kupa igra se na dvije utakmice pa od ove maksimirske ne treba očekivati da će riješiti pitanje pobjednika. Računajući da Kek i onako preferira defenzivni, odnosno tzv. kontrolirani nogomet, vrlo je vjerojatno da će Rijeka u prvom susretu pokušati ostati neporažena te da neće previše misliti o postizanju golova. Riječani se nadaju kakvom remiju bez golova na Maksimiru, te rješavanju pitanja pobjednika kupa na punoj Kantridi idućeg utorka. No, ove srijede i Dinamo će se nešto pitati.

<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=21667"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://max.tportal.hr/player/MaxPlayer.swf?v=21667" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="360"></embed></object>

Modri su odavno osvojili svoj deveti naslov u nizu i već neko vrijeme igraju bez rezultatskog imperativa, održavajući formu zapravo samo zbog finala kupa. Takva situacija u modroj svlačionici rezultirala je s par kikseva Dinama ovoga proljeća – poraz u Osijeku, remi protiv Lokomotive. Ove srijede Mamić se ne bi trebao plašiti pristupa 'lako ćemo' svojih igrača, jer ipak je u pitanju borba za dvostruku krunu i to protiv, u ovom trenutku, najvećeg Dinamovog konkurenta, Rijeke. Modri su više puta ove sezone pokazali da znaju s Riječanima, čemu svjedoče i dvije prvenstvene pobjede. 

Je li Kek išta naučio od ovosezonskih prvenstvenih poraza na Maksimiru, ili će Rijeka ponovo potpisati kapitulaciju, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV i MAXtv To Go usluge, a ako niste MAXtv korisnik, utakmicu možete pogledati i preko pay per view on line servisa http://match.tportal.hr/.