Navigation Content

Elitni odred: Danska

Elitni odred: Danska

Rejseholdet

Pratimo uzbudljivu, ali ujedno zastrašujuću borbu danske specijalne policijske postrojbe protiv najtežih zločina pripadnika podzemlja

INFO

RedateljPeter Flinth

GlumciCharlotte Fich, Mads Mikkelsen, Lars Brygmann, Waage Sando, Erik Wedersoe

Sažetak

'ELITNI ODRED: DANSKA' kriminalistička je serija o skupini policijskih stručnjaka, pripadnika svojevrsnog letećeg odreda, koji rješavaju najteže zločine.

Njihova predanost poslu i međusobna solidarnost oduševljava, a slučajevi s kojima se susreću, i koji nam otkrivaju mračnu stranu ljudske prirode, nerijetko izazivaju šok i zgražanje.
Serija se temelji na stvarnim kriminalističkim slučajevima u posljednjih 10 godina.

Glavni lik, Ingrid Dahl (Charlotte Fich), ambiciozna je inspektorica koja je upravo imenovana za voditeljicu Odjela za ubojstva i teške zločine. U seriji pratimo dramatične istrage, a u pozadini su odnosi između pripadnika Odjela, njihov obiteljski život i odnos s drugim ljudima.

Serija se redovito bavi društvenim temama, kao što su asocijalnost policijskih inspektora uzrokovana prirodom posla, socijalne i emocionalne posljedice brutalnih zločina, te utjecaj politike i medija na pravosudne postupke.

Nagrade:


Rejseholdet je 2002. nagrađen Emmyjem za najbolju stranu seriju.

2001. i 2002. Rejseholdet dobiva nagradu za najbolju dansku dramsku seriju. Mads Mikkelsen, koji igra jednu od glavnih uloga, nagrađen je 2002. za najboljega dramskog glumca.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...