Četiri kola ostala su do kraja regularnog dijela sezone u drugoj engleskoj ligi, a klubovi s naglašenim ambicijama pokušavaju ostvariti svoje ciljeve. U skupinu ambicioznih klubova svakako spadaju i Blackpool i Burnley, samo što su im ciljevi bitno različiti.Drugoplasirani Burnley će u finišu sezone pokušati zadržati prednost od osam bodova ispred Derby Countyja i direktno se plasirati u elitni rang engleskog nogometa, a Blackpool pokušava izbjeći relegaciju. 

Burnley nije nepoznato nogometno ime, no njihove najbolje godine davno su prošle. Sredinom prošlog stoljeća Burnley je redovito igrao u prvoj engleskoj ligi, a čak su i dva puta osvojili naslov. Od konca sedamdesetih pa sve do 2009. godine, kad se na jednu sezonu vratio u prvu ligu, Burnley je igrao u nižim rangovima engleskog nogometa. No, ove sezone Burnley je, i to prilično neočekivano, odigrao fantastično i došao do velike prilike da se vrati u Premiership. Burnley treba, ovisno o rezultatima konkurencije, osvojiti još samo četiri boda (ili manje) pa da i teoretski potvrdi promociju. 

Blackpool se nalazi u vrlo opasnoj zoni jer iako trenutno nije u zoni ispadanja, nije ni daleko - ima samo dva boda više od Millvalla koji je prvi ispod crte. Blackpool je koncem siječnja, a nakon loših rezultata, otpustio menadžera Paula Incea, a klub će u ligi pokušati zadržati Barry Ferguson i to iz pozicije igrača-trenera. 

Može li Blackpool do pobjede spasa, pogledajte na kanalu SportKlub 2.